Äggmuffins – förbered enkelt för snabb frukost, mellanmål eller matsäck

De här är toppen att ha redo i kylen för en snabb frukost till barnen, ett mellanmål eller för att ta med på tågresan eller utflykten.

Det går dessutom snabbt att slänga ihop dem. Du smaksätter som du önskar, flera förslag nedan

  • Ägg (du behöver ca 1 ägg per muffin)
  • Salt och peppar (och ev lite buljong, paprikapulver eller vitlökspulver )
  • Lite vatten eller en skvätt kokosmjölk
  • Fyllning: tex spenat, chevre eller fetaost, stekt hackad bacon, tomat, finhackad lök, hackad skinka, hackade rester (tex hackad kyckling från gårdagens middag), hackat äpple, eller färska örter (eller en kombination av flera)

Vispa ihop en typisk omelettsmet: ägg, en skvätt vatten, salt och peppar och eventuell annan krydda.
Lägg fyllningen i tomma muffinsformar (tipsar om dubbla formar)
Häll på äggröran och tillaga i ugn vid ca 200 grader i ca 10-20 minuter (beroende på storleken på dina muffins).

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>