Kostrådgivning anpassas efter dig och dina önskemål, du behöver inte vara intresserad av lågkolhydratkost/LCHF

Jag fick ett högst relevant email från en tjej som bara vill ha kostrådgivning, inte följa någon metod eller ändra för mycket. Så ett inlägg för att berätta lite om hur kostrådgivning kan fungera.

Jag är utbildad i näringsfysiologi och näringslära och ger dig fakta om vad som händer i kroppen när du äter det ena eller det andra så att du själv kan ta ställning. Och det handlar definitivt inte bara om kolhydrater vs. fett och protein. Det finns väldigt mycket annat viktigt. Beroende på hur du lever och äter idag och dina personliga mål så hjälper jag dig att komma fram till en bra lösning på vad du ska göra och äta och ger konkreta tips. Dvs om ett av dina mål är att göra det så enkelt som möjligt med minsta möjliga förändring så är det det vi utgår ifrån. Och det är oftast den hållbaraste lösningen om man kan behålla sina vanliga rutiner men med lite ändringar.

Just kolhydrater har en väldigt stor påverkan på hormoner och annat så det är därför bra att ha ett hum om hur det fungerar, däremot så är det väldigt olika hur människor fungerar och mår av kolhydrater – dvs vissa tål betydligt mer än andra. Är man en medelålders sönderbantad kvinna eller ligger i riskzonen för hjärtsjukdom eller diabetes kan det hända att en strikt lågkolhydratkost är den enda vettiga lösningen, men är man frisk och sportig tål man ofta en mer kolhydratinnehållande kost.

Kostrådgivningen handlar även t.ex. om vitamin-/mineralinnehåll, om att säkerställa att du får rätt fettsyror i dig eller kost som gör att du mår som bäst över lag – exempelvis gör dig piggare, gör att du slipper magproblem eller migrän osv.
Innan kostrådgivningen får du en introduktionsmall där du kan fylla i dina mål och ett par andra korta svar. Baserat på det och andra önskemål du har när vi träffas, lägger jag upp kostrådgivningen med dig.

Vill du gå på djupet rekommenderar jag att du börjar med vårt startpaket, men du kan välja att bara boka en timme för att få svar på dina frågor tex. Hur du än väljer så är det 5:e besöket gratis.
Vi har även andra erbjudanden för dig som tex. vill dra ihop en kompiskväll på tema kost och hälsa.

Läs mer om kostrådgivning här.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>