Som vanligt ska det vara enkelt och snabbt när jag lagar 🙂
- ca 500 g fryst vit fisk, tex torsk eller hoki (på bilden även en bit lax eftersom vi hade en överbliven liten bit i frysen)
- salt och peppar
- valfria grönsaker, jag använde aubergine och blomkål
- 1/2 lök
- 1 burk (400 ml) kokosmjölk
- 1/2 dl riven färsk ingefära
- 1/2 citron
- fiskbuljong
- smör
Lägg fisken i en ugnssäker form och salta/peppra.
Hacka grönsakerna och lägg i resten av ingredienserna i formen (citronen pressar du ner och du kan även riva ner citronskal).
Smöret hyvlar du med osthyvel och lägger på toppen
Laga i ugnen ca 25 minuter vid 200-225 grader
Eftersom grönsakerna lagas med fisken är det en komplett rätt som den är, men det går även bra att servera med extra sallad eller lagade grönsaker. Jag kokte lite vitkålspasta till
Senaste kommentarer