Jag brukar göra min egna mörka choklad, dels om jag inte har någon köpt choklad hemma och dels för att slippa tillsatser som sojalecitin och aromer, vilket det finns i många av de vanliga mörka chokladsorterna.
Det jag gör smakar som en blandning av mörk choklad och ischoklad och är väldigt enkelt att göra:
Lägg mycket smör i en skål tillsammans med lite socker (vilket det ju också är i köpt mörk choklad, därför använder jag lite lite).
Smält detta på låg effekt i micron.
Rör ner mycket kakao tills det blivit en lös smet, dvs konsistensen ska vara väldigt lös, men inte rinnig.
Smaka av sötman och tillsätt honung eller stevia eller vad du tycker om för sötning tills det smakar gott.
Bre ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och frys in. Ta ut och bryt av lagom bitar – ät direkt. Supergott!
Senaste kommentarer