Det är lätt att bli svullen när man är gravid, särskilt om händer och fötter och särskilt under slutet av graviditeten. Kroppen har massor med extra blod/vätska att transportera runt.
Jag gjorde dock en intressant, men ganska självklar, iakttagelse. Jag har sluppit svullnad nästan helt. Kan känna lite i fötterna om jag sitter vid datorn en hel dag, men i stort sett ingenting. Tills nu när jag två gånger varit på Ystad Saltsjöbad och ätit frukost. De har en underbar frukostbuffet med de godaste scrambled eggs och nästan allt är hemgjort – från leverpastejer till sylter. Hur som helst så har jag dessa två gånger valt att göra ett undantag. Jag har valt att beställa en stor glutenfri pannkaka. Tyvärr är den inte glutenfri och bakad på mandelmjöl och fiberhusk, utan kolhydratrik, men med tanke på att de lägger stor omsorg vid sina ingredienser antar jag att det i alla fall inte är något halvfabrikat. Jag har ätit denna en gång med philadelphiaost och hemgjord blåbärssylt och en gång med grädde och lite sylt. Båda gångerna har jag kommit hem efteråt och inte fått av mig förlovningsringen. I ungefär ett dygn efter frukosten är jag mer svullen än vanligt. Detta är ju egentligen inte alls konstigt, kolhydrater binder vatten och ökar både svullnad och blodtryck. Carb-o-hydrate: dvs kolbaserade molekyler som hydreras.
Jag blev ändå lite förvånad av denna supertydliga effekt och vill därför verkligen ge dig som lider av svullnad att plocka bort alla snabba/tomma kolhydrater.
Annars äter jag som ni troligen vet en lowcarb kost, jag tror att det haft stor inverkan på att jag sluppit svullnad.
Andra tips är att: dricka mer, hålla koll på blodtryck och ev havandeskapsförgiftning och att röra på sig så att cirkulationen bibehålls
Senaste kommentarer