Mer yoga online. det här är ett kort pass utan muntlig förklaring. Se det som inspiration för att hitta din egen morgon- (eller kvälls-) rutin.
Du hinner köra igenom hela kroppen på en kvart.
Alla inlägg och poddavsnitt
Supersnabb nyttig fuskpizza a la frittata
Hade av någon anledning skivad skinka och kalkon i frysen. Jag undviker normalt allchark eftersom det är så mycket tillsatser i det och övervägde att slänga den. Kom dock på bättre tankar och slängde ihop en supersnabb “fuskpizza” så här:
- 2 ägg
- skinka i tunna skivor (eller hacka)
- ost (riven eller hyvlad)
- tunnskivad lök
- ev. tomatpuré
- salt och peppar
Lägg lite smör i en stekpanna på relativt låg värme.
Kläck ner äggen, vispa runt och bred ut tunnt i pannnan
På med tunnskivad lök, ev lite tomatpuré, skinka och mycket ost (tips är att bre tomatpuré på baksidan av skinkan för att det inte ska bli så kladdigt i ägget
Salta och peppra efter smak
Låt stekas på låg värme tills osten är fint smält
Servera tex med en vitkålssallad. Väldigt gott att även slänga på lite färsk timjan eller oregano som jag gjorde på bilderna
Klicka på taggen recept för fler tips!
Inte van vid så mycket kött
Har haft en jätterolig och social vecka, även om jag idag är liite sliten av allt kul. Afterwork i onsdags, julfest torsdag, julfest nr2 fredag, julfrukost lördag, middag och lite fest med vänner lördag kväll.
Men jag inser att jag nog just motbevisat att man på en lågkolhydratkost (stenålderskost, lchf eller dyl) äter mycket kött. Är inte alls van vid denna tunga proteinstinna mat. De senaste dagarna har varit stekar, julskinka, köttbullar mm. Känns som om jag har ett kilo kött i magen. Tungt. Normalt sett äter jag nog inte kött mer än ett par gånger i veckan. Det blir mest fisk, ägg, kanske fågel någon gång och så ett par dagar med någon kötträtt. Dessutom är en stor del av tallriken grönsaker och tex vitlökssmör eller avokado eller någon annan fettkälla.
Bara en reflektion… Trevlig andra advent där ute 🙂
Yoga för stela höfter och ben på 25 minuter
Nyttigt julgodis med kanel och kokos
Här är ett recept som jag experimenterat fram och som jag tycker är supergott. Literisalamalta-smak men i godisform. I receptet använder jag kokoskoncentrat (creamed coconut) vilket går att hitta i många hälsokostbutiker idag (hittar du inte det så säljer jag det för 25 kr förpackningen) . Det jag gillar med det är att det är naturligt sött från kokossmaken utan att innehålla särskilt mycket socker/ kolhydrater.
Du behöver (jag höftar alltid när jag gör det här så måtten är ungefärliga):
- 100 gram smör
- 100 gram creamed coconut/ koncentrerad kokos
- havssalt (om du använder osaltat smör)
- 50-100 gram kokosflingor (riven kokos)
- mycket mald kanel (ca 1/2 dl ?)
- ev. lite honung
- eventuellt sötmandel
Smöret och kokoskoncentratet ska vara mjukt, så ställ fram eller värm lite försiktigt.
Blanda samman smör, kokoskonc., kokosflingor och kanel. Smaka av med havssalt och eventuellt med lite honung.
Det ska vara mycket kanel så att det blir ordentligt brunt.
Forma till bollar/ godisbitar och garnera med en sötmandel på toppen.
Klart, gott, enkelt! 🙂
Senaste kommentarer