Diabetesmedicinen bromsar åldrande

Idag rapporterar radio, aftonbladet mfl om ”mirakelmedicinen” som bromsar ditt åldrande och får dig att leva tills du är 120 år. Vilken medicin – jo diabetesmedicinen metformin.

Aftonbladet skriver ”Forskare kan ha hittat mirakelmedicinen som bromsar ditt åldrande. En vanlig diabetesmedicin kan vara nyckeln till att leva friskt i över 120 år.”

Konstigt? Nej. Att vi dör i sjukdom idag, och att cellerna åldras, är nästan alltid kopplat till höga blodsockernivåer och insulin, vilket i sin tur beror på överkonsumtion av tom energi i form av snabba kolhydrater som mjöl och socker.

Metformin har 3 verkningsmekanismer (Fass):

  1. Reduktion av leverns produktion av glukos (blodsocker) genom att hämma glukoneogenesen och glykogenolysen.
  2. Genom att öka insulinkänsligheten, förbättra perifert glukosupptag och glukosutnyttjande i muskulaturen.
  3. Fördröjning av intestinal glukosabsorption (upptag av socker ur tarmen).

Men du kan lika gärna äta riktig mat, utan socker och mjöl och med mer avokado och kokosolja! Samma effekt!

Saxat ur nyheten:

Forskare tror nu att man hittat nyckeln till att vara evigt ung, eller i alla fall frisk och pigg även om man är 110 eller 120 år. Nyckeln är den vanliga diabetesmedicinen metformin. Medicinen bidrar till att öka livslängden och robustheten i våra celler.

Forskare har redan kunnat visa att metformin förlänger livet på djur. Med medicinen åldras rundmaskar långsammare, möss ökade sin livslängd med 40 procent och samma sak har visat sig på patienter med diabetes – som också lever längre, enligt studier från Cardiff University.

Det är revolutionerande och har aldrig hänt förut, säger professor Gordon Lithgow som är ansvarig för studien. I framtiden hoppas de att det kan bli aktuellt med att ge unga ett ”vaccin” mot åldrande. Det skulle innebära att läkare inte tvingas bekämpa individuella förutsättningar som cancer, diabetes och demens, utan i stället kan de behandla den bakomliggande mekanismen av dessa sjukdomar – åldrande.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21858346.ab

Ja, som sagt, åldrande som beror på skador av höga blodsockernivåer… Tilläggas ska också att liknande fynd gjorts just tidigare med olika diabetesmediciner, och av precis samma anledningar. Ibland undrar jag varför det ska vara så svårt att förstå och så krångligt att förklara för både myndigheter, media och forskare.
Tidigare:
http://4health.se/?s=diabetesmedicin
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-diabetesmedicin-minskar-risken-att-do
http://4health.se/diabetesmedicinen-metformin-till-gravida

Det här inlägget postades i Ohälsa & Sjukdomar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>