Fat and Protein built this body

Lite med glimten i ögat, men vill påpeka att det går utmärkt att träna på lågkolhydratkost (LCHF).

Surfar flera timmar om dan utan problem (ca 2*2+ h). Säger inte att det är optimalt att träna riktigt så mycket, men med en högfettskost är det inga problem att orka med. Och det är så roligt att man inte kan låta bli. Kallas emellanåt för Duracell eftersom jag aldrig vill gå upp ur vattnet :-)

Intressant är att Chrille, som surfar lika mycket, tidigare var tvungen att ha med sig energy bars i shortsfickan på vattnet för att orka med. Nu har han fått min kost på köpet (med några avsteg) och han har mer ork än någonsin – och sipper därmed onyttigheterna i fickan!

Jag som alltid tidigare varit smal som en tandpetare märker också hur anabolt det är att äta mer fett och protein. Jag har mycket lättare att bygga muskler nu. Trots att jag i genomsnitt tränar mindre än för 10 år sen då jag tävlade i kitesurfing (och försökte trycka i mig pasta och ris). Känner mig stark och uthållig!

Det blir något mer kolhydrater än när jag är hemma och tränar normalmycket -  dock i naturlig form, tex. nötter, grönsaker, lite frukt och mörk choklad. Men framförallt blir det mer energi i form av fett – mer smör och kokosfett. Huvudmålen ser ut som vanligt, men större – mycket fisk med coleslaw, kött med grönsaker och vitlökssmör etc.

Testa du också, du blir uthållig och glad!

Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Fat and Protein built this body

 1. Farmor kaisi skriver:

  Så optimalt vackert, bra LCHF-exempel!

 2. Malin skriver:

  Verkar HELT underbart! Blir riktigt sugen på att testa surfing nån gång. Toppenfin kropp dessutom, utstrålar styrka och välmående! =)

 3. Anna Sparre @ 4health.se skriver:

  Vad fina ni är!
  Ja, testa! Du kommer att bli hooked for life :-)

 4. vanya skriver:

  tack för att dela den här artikeln, kan du förklara för mig vilken typ av träning du gör vid sidan surfing.

 5. Hej Vanya!
  När jag är i väg och surfar så mycket så är det i stort sett min enda träning. Lite stretching etc på det. Bäst träning blir det egentligen om man byter ut surfingen en dag per vecka mot en löprunda (och dessutom lägger in lite vila såklart)
  När det är februarikallt i Sverige så blir det styrketräning på gym 2 ggr/vecka + konditionsträning 1-2 ggr/vecka. Utöver det enkla core-övningar, promenad eller något surfingpass.
  Förr blev det dans eller något annat kul ibland, men inte så ofta längre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>