Fler hälsotester

Hos 4Health kan du få tillgång till alla sorters hälsotester – från hormontester (binjure, sköldkörtel, könshormoner mm), näringsanalyser och allergitester, till avföringstester gällande tex parasiter och bakterier.

4Health samarbetar med Nordic Labs som väljer ut de bästa testerna med högst testkvalitet från olika labb runt om i världen.

Testkit innehållande allt du behöver samt instruktioner skickas hem till dig. Salivtester, avföringstester och kapillära blodtester (stick i fingret) kan du göra själv. DHL hämtar sedan upp ditt prov så att det snabbt och säkert transporteras till labbet för analys. Labbet behöver runt 8-14 dagar för de flesta tester innan du har ditt testresultat. 4Health hjälper dig att tyda testresultatet under en kortare genomgång per telefon.

I tester där blodprov ska göras venöst (i armen) behöver du få hjälp på mottagning där sjuksköterska eller motsvarande finns. Ibland kostar detta, oftast handlar det om ca 150 kr. I de flesta fall kan du vända dig till din vårdcentral, men 4Health har också kontaktuppgifter till ett antal privata mottagningar runt om i Sverige som hjälper till mot en mindre avgift.

Letar du efter ett specifikt test så beställer du det här: Beställ Ange testet du är ute efter samt namn, adress och födelsedata. Ange också om du redan har en behandlare.

Är du själv behandlare och letar efter tester/labb så är du välkommen att kontakta mig på as@nordic-labs.com så hjälper jag din mottagning med login till ordersystem etc.

4Health – Kurser – Kostrådgivning – Föredrag – Malmö / Ystad

12 svar till Fler hälsotester

 1. Göran Löwenberg skriver:

  Hej, undrar om du kan ombesörja undersökning av blodfetter etc.Har ätit LCHF i cirka ett år och vill kolla up så att allt står rätt till. Är det något annat man bör testa tycker du?
  Med vänlig hälsning,

  Göran Löwenberg

  • Härligt, då är säkert hälsan bättre än någonsin :)
   Ja, det finns lite olika tester. Dels ”vanliga” där vi kan kolla LDL, HDL respektive triglycerider. Men det finns ett riktigt bra där man kollar storlekar på LDL och HDL. Detta är ju mer intressant eftersom det är de små LDL-partiklarna som är farliga / tyder på risk. Det senare kostar 225 euro inklusive resultatgenomgång. Du får hem testkit, men måste själv ombesörja att ett lab/vårdcentral tar blodprovet på dig

 2. Det som mäter ”LDL fractions”, dvs partikelstorlek, kostar 225 ja, ett ”vanligt” LDL är såklart billigare
  skicka ett mail med din adress för beställning

 3. Linda skriver:

  Hej,

  finns det tester för att se om man har nån vitaminbrist. Tex. huruvida jag behöver äta magnesium, zink eller annat tillskott?

  Mvh
  Linda

  • Du kan göra hårmineralanalysen. Det finns även ett test som kallas organic acids som är dyrare men som både kan visa brister och annat som rör ämnesomsättningsprocesser i kroppen

   • Kristin Wärme skriver:

    Vad kostar detta Organic acids och exakt vad visar det? Om man tagit de normala ämnesomsättningsproverna samt även kortisol, dhea, könshormoner vis saliv – kan man få ut något mer via detta test (förutom näringsstatus)? /Kristin

 4. Linda skriver:

  Hej Anna! Anser du att blodanslys av levande&torkat blod är en tillförlitlig analysmetod? Jag har varit på en sådsn och hon menade att mina celler inte rör sig som de ska och att pht är 5,5 och att diverse svamp (candida,mögel) lever och frodas. Därefter promotades ASEA som (tvivelaktiv) mirakelkur som löser allt på 2 månader mha Redoxmolekyler. Din kunskap är outstanding och undrar nu vad du tänker både om blodanalys och ASEA. Nyfiken också på vilket test som kan hjälpa mig ta reda på hur statusen i kroppen är (önskar få en helhetsbild av hälsan kolla svamp, mineral o vitamin status, ph etc )Har sett att du har några olika tester att erbjuda men tycker det är en djungel att navigera i :)
  Stort tack på förhand från en nybliven hälsonörd :) /Linda

  • Hej Linda!
   Av de tester jag arbetar med så rekommenderar jag dig att göra ett näringsstatustest (organic acids) i kombination med ett CSAP (mage/tarm) för att få en helhetsbild av din hälsa.
   Svårt att svara kring de tester jag själv inte arbetar med

   • Linda skriver:

    Tusen tack Anna! Då följer jag ditt råd och gör ett näringsstatustest :) Tack också för en fantastisk podcast som berikar livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>