Hur kan 4Health hjälpa dig

Vem kan få hjälp?
Många av dem som får kostrådgivning eller går kurs hos 4Health gör det för att gå ner i vikt och/ eller för att lära sig hur de bäst ska bevara hälsan och hålla sig friska, både just nu och resten av livet.

Kost vid magproblem och tarmsjukdomar
4Health hjälper många med just magproblem. Det har blivit väldigt vanligt med diagnosen IBS och även med de inflammatoriska tarmsjukdomarna Crohn’s respektive Ulcerös kolit (Ulcerös colit). I dessa fall kan kosten göra underverk – både för att bota, minska inflammationen i tarmslemhinnan och för att lindra symtomen.

Kost vid diabetes
Både personer med typ 1 och typ 2 diabetes kan ofta minska sin medicinering med rätt kost, och särskilt typ 2 diabetiker kan ibland bli helt symtom- och medicinfria med rätt kost och levnadsvanor.

Kost och livsstil vid stress och binjureutmattning
Med rätt kost, sömnhjälp, stresshantering och andra livsstilsförändringar kan du som lider av stress eller utmattning få hjälp. Läs mer här

4Health kan även hjälpa dig som har hälsoproblem som högt blodtryck, migrän, värk, blodfettsrubbningar mm. Framförallt med rätt kost. Jag ser dock alltid till helheten – hur är det med sömn, stress, träning etc? Finns det andra faktorer som sätter käppar i hjulet?

Det kan vara svårt att få rätt råd kring kost och hälsa inom den allmänna vården. Dels för att utbildningen kring just kost och förebyggande näringslära är begränsad under medicinutbildningen, det är mer fokus på sjukdomar och medicinering av dessa. Men också för att den offentliga sektorn är en stor apparat som ligger efter när det gäller att anpassa råd efter modern forskning på kost (och patientfall, evolutionärmedicin mm) . Det är här 4Health kommer in!

Varför 4Health för att förändra din livsstil, och inte en diet?
Har du tänkt på varför alla dieter marknadsförs som ”gå ner 10 kg på 8 veckor” och aldrig som ”behåll din viktnedgång resten av livet”?

4Health hjälper dig istället med en hållbar lösning, vilket innebär:

 • Mat som du tycker är god och kan tänka dig äta resten av livet
 • En metod som håller i längden genom att kroppen inte tror att den svälter, utan vågar öka ämnesomsättningen istället för att minska den
 • Du lär dig varför du ska välja vissa saker och inte andra, och vad som händer i din kropp

Kurs eller kostrådgivning?
Jag förklarar alltid både vad och varför man ska välja, och ger konkreta tips som är enkla att följa. Vill man lära sig allmänt om hälsa och viktkontroll och gå djupare in på varför det fungerar som det gör så är en kost- och hälsokurs att föredra. Kursen kan också ge dig som vill gå ner i vikt extra stöd och motivation genom att man är en grupp med liknande mål som följs åt. Har man mer specifika hälsoproblem, sjukdom och/ eller vill ha en utvärdering av sina kost- och levnadsvanor så är kostrådgivning bättre.

Läs också om alternativ till våra ordinarie Kurser respektive Rådgivning. T.ex. finns det en Distanskurs för dig som inte har möjlighet eller vill gå kurs på fasta tider. Det finns också Rådgivning via email, ”Hemma hos”- rådgivning respektive Grupprådgivning. Du hittar allt via den svarta menyraden högt upp här på sidan.

4Health – Kurser – Kostrådgivning – Föredrag – Malmö & Kåseberga / Ystad

5 svar till Hur kan 4Health hjälpa dig

 1. Pingback: Crohns sjukdom – bota med rätt kost | 4Health.se by Anna Sparre

 2. Ida skriver:

  Din podd har verkligen superintressant innehåll. Mycket informativt, bra fakta osv men den är nästan olidlig att lyssna på pga att du hela tiden smaskar och sväljer på ett otroligt jobbigt sätt. Vet inte om detta beror på att du saknar puffskydd eller annan utrustning men du borde verkligen ha detta i åtanke. Vill verkligen lyssna på fler avsnitt men smaskandet blir olidligt att lyssna på…:) i övrigt är podden verkligen toppen!! Fantastiska ämnen & Myxket lärorikt. Kram

 3. Kerstin skriver:

  Hej
  Jag har crohns sjukdom har dom sagt men nu är dom nne på att det kan vara ulirös kolit
  Men till saken, varje gång jag försöker gå ner i vikt så får jag ett skov har även försökt med viktväktarna.
  Kan din kost vara bättre än deras ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>