Julrecept. Massor! Sista minuten :)

Har varit väldigt snålt med julinlägg från min sida i år, men det är främst för att jag lagt upp så mycket bra recept och jultips tidigare år :) Det är bara att använda sökrutan här uppe till höger på sidan för att söka fram saker som julgodis, janssons frestelse, pepparkakor eller lussebullar.

Dessutom har jag själv knappt hunnit tänka på julfirande i år. Inte för att jag varit sönderstressad på något sätt. Jo, jag har haft mycket att göra som vanligt, men jag har också njutit av flera surfresor till Portugal, tid med min son, intervjuer med häftiga hälsoprofiler och annat fint.

Hur som helst. Du som står och ska förbereda julbordet imorgon; testa tex den fantastiska Janssons frestelse som jag använder mig av år efter år. Eller baka nyttigare pepparkakor eller julgodis. Har du redan handlat klart och hinner inte ändra några planer? Tänk då på att väldigt mycket på julbordet är relativt nyttig mat (läs inlägg länkat längst ner)  - ett utmärkt sätt att göra det till en komplett hälsosam måltid är att även servera grönsaker på julbordet. Gör en stor fräsch sallad (här är ett tips på en riktigt god http://4health.se/tradgardssallad-mitt-personliga-favorittillbehor-som-enkelt-blir-en-hel-maltid ) eller använd något av recepten nedan på brysselkål- eller grönkålstillbehör.

Här kommer några tips:

Grönsaker / tillbehör:

http://4health.se/enkla-nyttiga-gronkalstillbehor-pa-julbordet

http://4health.se/janssons-frestelse-–-nyttig

http://4health.se/festligare-brysselkal-i-ugn

Bröd:

http://4health.se/supergott-mjolfritt-brod

Julgodis:

http://4health.se/nyttigare-enkelt-julgodis-manga-olika-tips

Pepparkakor:

http://4health.se/nyttiga-pepparkakor

Lussebullar / lussekatter:

http://4health.se/lussekatter-fria-fran-mjol-mejerier-och-socker

Läs även tidigare inlägg om att välja rätt:
http://4health.se/undantag-pa-julen
http://4health.se/god-jul-med-nyttig-julmat

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Julrecept. Massor! Sista minuten :)

  1. Ulrika skriver:

    Hej Anna, vad händer med linfröna när de varit i ugnen? Tar kroppen upp dem efter det eller går de rakt igenom? Jag pratar alltså om hela frön.
    När jag gör linfrökex bildas ju det skyddande höljet när jag blandar allt med hett vatten. Men den egenskapen försvinnner väl sen när jag haft det i ugnen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>