Plockmat i adventstider – Fyllda skinkrullar

God, nyttig och enkel plockmat så här i adventstider, blir det när man fyller skinka med olika fyllningar. Här kommer ett förslag, men gör gärna olika fyllningar

  • 10 skivor kokt skinka (ger 20 rullar)
  • ca 50 g grönkål
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl sötmandel
  • 1 äpple
  • 1/2 dl creme fraiche
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Hacka grönkålen och stek i smör
Tillsätt vinäger och låt den koka in
Låt svalna
Hacka mandeln relativt grovt
Finstrimla äpple
Bland ihop kål, mandel, äpple, salt, peppar och crème fraîche
Fördela fyllningen i skinkskivorna, rulla ihop och dela på mitten så att du får 20 rullar
Servera på fat

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>