I forskning har en fytokemikalie (antioxidant) i rabarber halverat antalet cancerceller på 48 timmar.
Det potenta ämnet i rabarber är det orangea färgämnet parietin. Forskningen har än så länge endast gjorts i labb, och vidare studier på djur och människor behövs.
Forskarna injicerade rabarberns orangea pigment i en odlad cancermiljö. Rabarberpigmentet parietin började omedelbart förstöra cancercellerna, utan att friska celler tog skada, och på två dagar hade ämnet dödat hälften av alla de odlade leukemicellerna i labbet.
De amerikanska forskarna upptäckte parietin efter att ha letat efter ämnen som blockerar ett protein som kallas för 6PGD – ett protein som hjälper vissa cancerformeratt växa.
Så rabarber är nog inte fel mot cancer, så länge du inte sockrar rabarberna förstås. Cancerceller lever ju på socker.
Förra året tipsade jag om https://4health.se/det-har-visste-du-inte-om-rabarber
http://www.express.co.uk/life-style/health/613194/Cancer-killing-drug-rhubarb-ready-within-years
hittar inte länken hur man tillagar för att utvinna cancer medicin ur rabarberna