Hjärthälsa / kolesterol

Har du fått reda på att du har höga kolesterolvärden och bör äta kolesterolsänkande statiner? Börja med att testa det som verkligen spelar roll, med de bästa testerna tillgängliga på området.

Detta test kombinerar två olika tester, ett test som kallas Oxidised LDL och ett test som kallas Liposcan. Båda testerna ingår i nedan pris

Oxidised LDL mäter inte bara ”det onda” kolesterolet, utan visar om dina LDL-partiklar är oxiderade. Det är oxiderat LDL som kan göra skada och som är en verklig riskfaktor.

Liposcan (HDL & LDL Subfractions) är ett nytt test som mäter storleken på dina kolesterolpartiklar. Ett högt LDL är i sig inga problem. Men en stor mängd små LDL-partiklar är det som innebär högre risk för hjärtsjukdom.

Exempel på resultatrapport hittar du här

Dessutom ingår 30 minuters telefonrådgivning där vi går igenom dina resultat. Eventuell ytterligare rådgivning kan beställas separat när du fått dina resultat.

Metod: Testerna och instruktioner skickas hem till dig efter beställning. Detta test görs med blodprov venöst (i armen). Du behöver få hjälp på mottagning där sjuksköterska eller motsvarande finns. Ibland kostar detta, oftast handlar det om ca 150 kr. I de flesta fall kan du vända dig till din vårdcentral, men 4Health har också kontaktuppgifter till ett tiotal privata mottagningar runt om i Sverige som hjälper till mot en mindre avgift. Du ska sedan frysa ditt prov och skickar sedan in ditt prov för labbanalys med DHL i ett adresserat kuvert som medföljer testkittet. Detaljerade instruktioner till dig och din provtagare medföljer

Pris: 2520* kr inklusive 30 minuters telefonrådgivning. Beställ
(*Då beloppet betalas i Euros, kan detta variera något. Priset är 280 euro. Till detta tillkommer förbetald frakt av ditt test-sample till labbet a 15 euro/134 kr)

4Health – Kurser – Kostrådgivning – Föredrag – Malmö / Ystad

Ett svar till Hjärthälsa / kolesterol

  1. Pingback: Vetenskapen visar inga nackdelar med fett | 4Health.se by Anna Sparre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>