Huså bröd skickade hem smakprov på sina nya frökex som de lanserar nu i september. Smart drag att skicka ut till hälsobloggare. Innehållsförteckningen ser mycket bra ut, bättre än tex Renee Voltaires frökex som innehåller lite socker, men tyvärr kan dessa nya frökex innehålla spår av gluten eftersom de tillverkas hos brödtillverkare. Har därför inte vågat testa dem ännu.
Om inte annat kan man norpa receptet via innehållsförteckningen (som ju alltid listar ingerdienser i “storleksordning”, dvs mest först) :
- solrosfrön
- sesamfrön
- kokosfett
- linfrön
- vallmofrön
- fiberhusk
- pofiber
- salt
- kryddor
Receptet skulle även kunna innehålla vatten, vilket jag tror, eftersom det inte behöver listas i innehållet.
Om man sedan bakar ungefär på samma sätt som: https://4health.se/mitt-basta-froknacke
Birgitta Höglund's Mat says
Hej. Kul att du tyckte om kexen, Anna 🙂
Det är mitt fröknäckerecept som utvecklats till ännu högre höjder av de duktiga bagarna på Huså Bröd. Jag är själv glutenintolerant men de här kexen går bra för mig, de är mycket noga med rengöringen av bageriet innan frökexen bakas.
Anna Sparre @ 4health.se says
Toppen! Tack Birgitta! Jag mailade faktiskt dem och frågade ang just detta, men det är ju svårt att svara på en sån fråga eftersom man inte vill stå ansvarig om det skulle vara högre halter av gluten någon gång. Hur som helst, nu ska jag testa dem 🙂