Min vän AK har experimenterat fram ytterligare ett fin recept på glutenfritt och mejerifritt bröd. Den här gången ett mjukt härligt tunnbröd
Här hittar du hennes recept http://matfysik.wordpress.com/2013/09/04/lchf-tunnbrod-low-carb-soft-tortilla-bread-delicious/
Eftersom AK skriver på engelska så sammanfattar jag proceduren på svenska här som lite hjälp (vill du ha exakta mått så hittar du dem via länken ovan. tsp = tesked och tbsp=matsked (nu korrigerat – dumma autospell hade ändrat)):
Ingredienser:
- fröer
- mandelmjöl
- salt och vitlökspulver och ev lite stevia
- bakpulver
- linfrön
- linfrömjöl (som du själv kan mala i kaffekvarnen av linfrö)
- fiberhusk (och ev lite pofiber)
- kokosolja
- ägg
- vatten
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägget med vatten och tillsätt alla övriga ingredienser. Blanda ihop snabbt och fördela sen på plåt med en spatel/slickepott till ca 0,5 cm tjocklek. Baka på hög värme i ugn tills det börjar få färg i kanterna
Jennie says
Hej Anna!
Jag läste ditt inlägg om hur vi kan triggas av mjölkprodukter.
Har läst det förut också, på annat håll, då jag tycker att jag är en av de som
är mer känsliga för detta. Men ibland tycker jag att det funkar bättre vissa dagar än andra.
Vad beror det på? Hormonerna? Och sedan undrar jag också om du tror eller vet om det är
så att ex fetare mjölk påverkar mindre pga fetthalten? Å andra sidan så smakar den ju lite sötare…
Vänligen // Jennie
Anna Sparre @ 4health.se says
hej jennie
Osäkert vad det beror på att det varierar. Finns många faktorer som kan spela in
Fråga 2: Det är den totala mängden kasein (mjölkprotein) som spelar roll och fetare mjölkprodukter äter man ju mindre mängd av och får på så sätt i sig mindre kasein. Även laktos (mjölksocker) triggar och då är fetare produkter mycket bättre, dels pga mängden, men också för att blodsockerhöjningen blir långsammare med fett i magsäcken
Jennie says
Hej!
Aaa, men va bra! Då verkar det ju iaf som om att jag har uppfattat och trott rätt dte om fetare mjölkprodukter! Fast dräemot upplever jag att hårdost KAN trigga mig. Blir ju lätt att man skulle kunna ta och äta ostskiva efter ostskiva… 😛 Vad beror då det på?