Mina favoritställen för take away, lunch eller en snabb middag efter jobbet är Hagen på David Halls torg respektive Spoonery i slottstaden i Malmö.
Där gör man riktig mat i form av långkok och grytor – ca 4-5 rätter finns alltid klara att servera eller att ta med i papplåda. Båda ställen serverar endast med en bit surdegsbröd (som man kan hoppa över) – inga utfyllnader som pasta och ris.
Jag hörde från en klient att det är en del socker i Spoonerys grytor, men jag tror ändå i sammanhanget att det blir relativt lite jämfört med om de skulle serverat det enligt tallriksmodellen.
På Hagen kostar rätterna mellan 80 och 95 kronor och på Spoonery från 75 för dagens (som tex kan vara en fiskgryta) till runt 125 kronor för viltgryta (minns ej exakt). Prisvärt enligt mig om du betänker att du på Mc Donalds eller Burger King måste köpa 2 menyer eller sallader för att kunna bli mätt om du plockar bort allt som är onyttigt. Och det som är kvar är då ändå fullt med konserveringsmedel…
På bilderna ser du Hagens köttbullar i tomatsås, respektive pulled pork med kålsallad.
Lämna ett svar