Expressen skriver om 3 läkare som väljer att äta LCHF.
SOFIE HEXEBERGS LCHF-DAG
Frukost: Frökex med massor av smör och pålägg, en fet smoothie baserad på kokosmjölk eller ägg och bär.
Lunch: Middagsrester, sallad eller LCHF-bröd med pålägg.
Middag: Varierar olika typer av kött, fisk, fågel och skaldjur med massor av grönsaker rostade i ugn, wokade eller mosade. Använder mycket olivolja, smör och kokosfett i matlagningen.
ANDREAS EENFELDTS LCHF-DAG
Frukost: Turkisk eller grekisk yoghurt med en fetthalt på mellan 10 och 17 procent. Frön, nötter och ibland bär. Kaffe med vispgrädde.
Lunch: Ofta ute på restaurang. Buffélunch med kött eller fisk, grönsaker, lite rotfrukter och en fet sås.
Middag: Hemmalagad. En kött- eller fiskrätt med gott om grönsaker och fet sås.
ANNIKA DAHLQVISTS LCHF-DAG
Frukost: En stor mugg kaffe med två tsk kokosfett och en skvätt grädde.
Lunch: Två strimlor stekt bacon och äggröra på ett ägg och en skvätt grädde. En rå morot skuren i stavar.
Middag: Fiskgratäng med torsk och sås av grädde, tomatpuré, lök, turkisk yoghurt och ost. Blandad grönsallad med dressing på olivolja, vinäger och örtsalt.
Lämna ett svar