Just hemkommen från 2 1/2 vecka i underbara Portugal. Brukar åka dit var år, gärna flera gånger för att surfa. Här kommer ett lite matinspiration från det portugisiska köket (se även bilder nedan)
För det första en underbar fiskgryta/fisksoppa/bouillabaisse som dessutom lyckades klämma in hummer och musslor på toppen, smaskens. Faktiskt inte jättevårt att få till, den bestod av uppkokad fiskbuljong (koka gärna din egen med räkskal och kryddor) med mycket lök och färska tomater. Detta fick koka ihop och sen tillsattes fisk och skaldjur som snabbt tillagades i soppan innan servering.
För det andra har dom riktigt köttiga och feta korvar som inte fylls ut med potatismjöl. De tillsätter nitriter (E250-252) precis som vi tyvärr, och socker, men resten brukar vara kött. Här serverat på ett roligt sätt i form av “heta korvar”. Skär ränder i några bra korvar, lägg dem på något eller sätt på spätt i en ugnsfast form. Häll sprit i botten och tänd på (glöm inte vända/rotera korvarna så att de får färg på alla sidor) Testa själv – imponera på dina gäster med en enkel korvrätt 🙂
Lämna ett svar