Viltfärs är ofta ett billigt sätt att köpa fint viltkött på eftersom de då har malt ner de “sämre” fetare delarna ( 🙂 så bra för oss!!) Jag använder det jättemycket, bl.a. till viltbiffar. I det här receptet blev det stora köttbullar i smaskig tomatsås
Ingredienser köttbullar:
- köttfärs, gärna viltfärs, tex hjort eller älg eller vildsvin
- ägg (använd ca 1 ägg per 400-500 g färs)
- hackad vitlök (både till kött och sås)
- hackad lök (både till kött och sås)
- (gärna färsk) timjan och/eller oregano
- havssalt och peppar
Ingredienser sås:
- passerade tomater
- lite buljong
- eventuellt en skvätt grädde
- hackad vitlök (både till kött och sås)
- hackad lök (både till kött och sås)
Blanda ihop och forma viltköttbullarna
Stek i mycket smör runt om så att de får yta, gärna i en stor gjutjärnspanna eller gryta
Tillsätt ingredienserna till såsen och låt koka ihop en stund. Ha gärna örter även i såsen, Smaka av såsen med salt och peppar. Såsen blir extra krämig och god med grädde om det är så att du äter mejeriprodukter
Lämna ett svar