Som vanligt ska det vara enkelt och snabbt när jag lagar 🙂
- ca 500 g fryst vit fisk, tex torsk eller hoki (på bilden även en bit lax eftersom vi hade en överbliven liten bit i frysen)
- salt och peppar
- valfria grönsaker, jag använde aubergine och blomkål
- 1/2 lök
- 1 burk (400 ml) kokosmjölk
- 1/2 dl riven färsk ingefära
- 1/2 citron
- fiskbuljong
- smör
Lägg fisken i en ugnssäker form och salta/peppra.
Hacka grönsakerna och lägg i resten av ingredienserna i formen (citronen pressar du ner och du kan även riva ner citronskal).
Smöret hyvlar du med osthyvel och lägger på toppen
Laga i ugnen ca 25 minuter vid 200-225 grader
Eftersom grönsakerna lagas med fisken är det en komplett rätt som den är, men det går även bra att servera med extra sallad eller lagade grönsaker. Jag kokte lite vitkålspasta till
Amanda Dahlqvist says
Gillar dina goda och enkla vardagsrätter. Ska prova denna i morgon.
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack Amanda! Vad roligt
Amanda Dahlqvist says
Jag var bara tvungen att skriva igen för att berätta att den överträffade mina förväntningar. Supergod! Hade bara zucchini, rödlök och champinoner som grönsaker till.
Anna Sparre @ 4health.se says
Så roligt!! Jättekul med feedback