Hittade ett recept från Ulrika Davidsson på en “riktig” pasta som är nyttig. Jag gillar ju annars att bara göra grönsakspasta, tex strimla vitkål som antingen kan smörstekas eller kokas lätt. Blir jättegott till köttfärssås. Eller zucchinipasta, dvs hyvla zucchini/ squash med osthyvel och koka 30 sekunder – jättegott till pastasås, grytor och annat. Men glöm inte en rejäl klick smör och salt och peppar på all grönsaksspagetti 🙂
Receptet jag hittade görs så här:
- 4 ägg
- 1 dl vatten
- 1/2 dl fiberhusk
- 2 msk kokosmjöl
- 1 krm salt
Blanda ihop ingredienserna och låt svälla i 10 minuter
Dela degen i två delar och kavla ut dessa mellan oljade bakplåtspapper
Lägg den utkavlade pastadegen på plåt och grädda 10 minuter vid 150 grader
Skär till avlånga tagliatelle med vass kniv eller pizzaskärare
Servera direkt, tex till pastasås
Therese says
Hej Anna
Apropå recept tänkte jag fråga dig om du kanske kan hjälpa mig med ett recept. jo det är som så att jag köpte en burk med hemma gjord majonäs av Gilla Grilla i Västerås och jag bara ÄLSKAR den. På innehållsförteckningen står det: Rapsolja, ägg, vatten, salt och ättika. Jag hittar dock ingenstans på nätet om hur man gör med bara dessa ingredienser? Den är helt underbart god så skulle verkligen vilja göra den hemma när jag inte hinner handla. Så jag tänkte fråga dig om du vet hur man skulle kunna blanda ihop dessa för att få en bra konsistens på majonäsen.
Mvh Therese
Anna Sparre @ 4health.se says
Håller med Jenny. använd dina ingredienser och gör så här https://4health.se/?s=snabbmajonnäs
Jenny says
1 helt ägg, 2 dl rapsolja och ättika och salt efter behag och smak…? Jag brukar annars ta vinäger istf ättika och vatten verkar lite onödigt? Kanske om man vill ha den tunnare? ☺