Det finns såklart ett mer komplicerat sätt att göra detta på, men jag gör det enkelt och hoppar över att skålla mandlar etc. Så här:
- 100 g mandel (gärna som varit blötlagd, tex legat i blöt över natten, se inlägg https://4health.se/sa-har-enkelt-ar-det-att-blotlagga-notter-och-darfor-bor-du-gora-det)
- 2-3 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk vinäger
- 3 dl olja (använd en bra olja, tex olivolja – eventuellt utblandad med MCT-olja eller avokadoolja)
- 1 tsk salt
- lite chili (färsk eller pulver eller som jag som använder en tsk av Cocosas kokosolja med chili och vitlök)
Mjuka upp paprikan i lite smör eller kokosolja i en panna
Mixa ihop alla ingredienser utom oljan i mixer / matberedare
Tillsätt oljan och mixa ihop. Klart!
För fler mejerifria tillbehör, lyssna på avsnitt 43 av podcasten
Lämna ett svar