Här kommer ett nytt favoritrecept och inlägg från “andra” Anna (Instagram: @rawfoodmamma).
Idag unnade jag mig en Raw Granola som är supergod med växtbaserad mjölk, på kokosyoghurt eller varför inte som topping på en fruktsallad.
Nötterna och fröerna är fullspäckade med antioxidanter, bra fetter, B vitaminer, folat, E vitamin, A vitamin, magnesium, zink, järn, fosfor, kalium m.fl.
Unna er gärna ordentligt med kanel och kardemumma. De är riktiga dunderkryddor som boostar din hälsa. Kardemumma är t.ex. bakteriedödande och bra vid förkylningar.
Kom ihåg att blötlägga alla frön och nötter kvällen innan för att få igång en groddningsprocess och bli av med fytinsyran. (https://4health.se/sa-har-enkelt-ar-det-att-blotlagga-notter-och-darfor-bor-du-gora-det )
Recept
Valfri mängd av;
- Solrosfrö
- Linfrö
- Kokos
- Bovete (hel)
- Sesamfrön
- Pumpafrön
- Mandlar (hackade)
- Valnötter (hackade)
- Kokosfett
- Kanel
- Kardemumma
- Honung
Blanda och in i torkugn 14 timmar på 42 grader. Går även att köra i ugn några timmar på 100 grader, men då är den såklart inte Raw längre.
Kom ihåg att röra om emellanåt
Lycka till!
Kram
Olivia Olsson says
Blötlägger du det innan?