Korrigerar vad jag tidigare skrivit om Becel flytande margarin efter ett email från Unilever (som kan läsas nedan). Becel flytande innehåller numera fullhärdat fett och inte delvis härdat fett. Se innehållsförteckning på bilden. De gamla förpackningar jag sett innehöll delvis härdat fett. Jag rekommenderar ingen att äta vare sig härdat eller delvis härdat fett. Inte heller rekommenderar jag produkter som innehåller solrosolja pga det höga innehållet av Omega6, eller tillsatser som emulgeringsmedel och surhetsreglerande medel för den delen. Även om färgämnet är harmlöst (betakaroten) så undrar man hur smaklös produkten såg ut – dvs varför behövs det? Och arom – hur illa smakar det egentligen? Använd naturlig mat av god kvalitet så behövs oftast inte tillsatser.
Intressant är också att det är ett nyckelhål på förpackningen. Den mest missvisande symbolen genom tiderna. Nyttigt i nyckelhåls-termer betyder gärna fettfattigt, hellre dålig Omega6-rik olja än naturligt mättat fett, och inga problem om livsmedlet är fullt med tillsatser. I Becel flytande är det nyttigaste jag hittar det som varken gör från eller till, dvs vatten och linfröolja. (Linfröolja innehåller visserligen Omega3, men vegetabilisk sådan, vilken är svår för människor att tillgodogöra sig. Det går alltså inte att jämföra med det nyttiga fiskfettet)
Försöker vara noggrann med den information jag lägger på sidan, men uppmärksamma mig gärna om ni hittar misstag!
Mail från Unilever:
emelie says
= ÄT BREGOTT
malin says
becel smör är bra och lättsamt och smöra
passar bra till os som är laktos känsliga
min fråga gäller att jag vill ni kommer ut med ett smör som är extrasaltat