Den här chokladpuddingen eller chokladmoussen är både gluten- och mjölkfri. Dessutom går det på en minut att göra den.
Du behöver:
- Kokosmjölk. Tyvärr fungerar inte den ekologiska, utan du behöver en som skiktar sig i kokosgrädde och -vatten. I alla fall om man använder Santa Maria på burk, så betyder det att man måste ta den konventionella ljuslila burken.
- Kakao
- Kanel
- salt
- honung eller steviapulver
Ta av kokosgrädden ur burken och lägg i en skål. Tillsätt en ganska ordentlig nypa salt och lite steviapulver eller honung (runt 1 rågad tsk honung per burk kokosmjölk)
Rör ner kakao tills du tycker att det får en lagom ljus- till mellanrum färg. Tillsätt sedan nästan lika mycket kanel som den mängd kakao du använde.
Rör samman. Klart!
Ps. spara kokosvattnet till något annat. Du kan tex göra en snabb smoothie/juice på det och lite bär
Lämna ett svar