På bilden: Gryta på oxsvans med rödvin och grönsaker
Blev serverad underbart god mat som gjordes ungefär så här:
Lägg bitar av oxsvans (eller annat grytkött) i en stor kastrull (om du vill så bryn dem i smör i panna innan detta)
Skala och hacka valfria grönsaker. Använd rotfrukt för att sätta smak, även om du väljer att inte äta den
Tillsätt vitlök, rotfrukt, lök, ett par lagerblad, salt, peppar, buljong, lite vatten och dubbelt så mycket rödvin som vatten. Gärna också lite valfria örter som tex timjan
Koka försiktigt/sjud i 2-3 timmar tills köttet faller sönder om du petar på det med en gaffel. Tillsätt de valfria grönsakerna i slutet, kanske 15-20 minuter innan grytan kokat klart så att de hinner bli lagom mjuka
Garnera gärna med lite persilja innan servering
Väldigt enkelt, du måste bara låta det stå på spisen ett tag
Lämna ett svar