En nyttig paj kan du göra på i stort sett vad som helst, det enda du måste ha hemma är ägg och ost.
Gör så här:
Hacka ner valfria ingredienser som du tror kan vara goda att ha i en paj. Själv hade jag lite bacon, blomkål, sparris, en liten bit mögelost, färsk oregano och rosmarin.
Jag blandade hacket med lite tomatpuré och lite (med betoning på lite för att det inte ska bli för vattnigt) passerade tomater, vilket var gott, men absolut inte behövs.
Vispa upp ägg så de blir lite fluffiga, ca 4-8 st beroende på storleken på din pajform, med salt och peppar. Har du någon mejeriprodukt hemma, såsom kesella, creme fraîche, grädde eller turkisk yoghurt så rör ner 1-2 dl av detta i äggvispet.
Lägg hacket i en pajform och häll över äggvispet. Täck med mycket hyvlad eller riven ost. Grädda sedan vid ca 180 grader (150 i varmluftsugn) i ca 20 minuter tills pajen fått en fin färg. Min blev supergod (den på bilden) och var ett långt mycket lyxigare alternativ än de kokta ägg jag trodde att jag skulle bli tvungen att överleva på 🙂
Lämna ett svar