Danska livsmedelsforskare slår larm om oroande höga bakteriehalter i både danskt och importerat kycklingkött. Nästan hälften av det undersökta köttet innehöll multiresistenta bakterier.
2010 hittades resistenta bakterier i 8,6 procent av det danska kycklingköttet. Senaste året hade det stigit till 44 procent – nästan lika mycket som i importerad kyckling.
En del av bakterierna kommer troligen från kycklingar som importerats från övriga Europa och som innan importen blev behandlade med antibiotika.
Den som äter kyckling med multiresistenta bakterier blir inte alltid sjuk, om det är så att det är bakterier som redan finns i vår kropp. Men inte sällan orsakar bakterierna urinvägsinfektion.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/resistenta-bakterier-i-kyckling
Thomas B says
Tja, vad kan man säga?
En kort slagning på Webben och det börjar krypa av obehag i en.
Detta, ovanpå den processade simmande Norska grönsaken ifrån chile.
Eller övrig miljöförorenad fisk ifrån Östersjön.
Och det verkar vara få som bryr sig?
Antibiotikaresistenta bakterieinfektioner…….
Jisses, ett ökande problem vi troligen kommer att få prata mer om i framtiden.
Jag tror också att begrepet ´Naturlig Mat´kommer att få en djupare innebörd
den dagen även Europeer börjar dö som flugor runt om oss.