Avsnitt 18: Mat, känslor, sockerberoende och kostråd till föräldrar

Idag pratar vi känsloätande. Dessutom blir det några kostråd till föräldrar.

Hur är din relation till mat? Kopplar du ofta mat till känslor? Kommentera gärna!

Dagens avsnitt är knappt en kvart långt, så passa på att lyssna på promenaden, i bilen eller på tåget!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

 1. Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: http://4health.se/category/podcast)
 2. Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.
  Klicka på prenumerera så får du varje avsnitt
  Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din iPhone

 1. Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
 2. Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på
  Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din android:

 1. Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
 2. Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:
  http://4health.se/category/podcast/feed

Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.

Play
Det här inlägget postades i podcast och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Avsnitt 18: Mat, känslor, sockerberoende och kostråd till föräldrar

 1. Tina C skriver:

  Bra avsnitt som vanligt. Fick bra råd med mig som jag ska testa. Mitt problem är på eftermiddagarna när jag jobbar och börjar bli trött. Då kommer suget. Jag försöker ha nötter att knapra på men har också testat Questbars. Det senare inte så nyttigt och jag gissar att det underhåller behovet av något sött. Stora problemet just nu är att min arbetsplats är dränkt i godis. Det står skålar överallt ochjag kan inte låta bli att ta. Det ska bli mitt projekt att testa de tekniker du berättar om. Mina barn är vuxna nu och jag försökte när de var små att hålla dem från godis och glass. Vi fick ha många bataljer med omgivningensom ansåg att det var närmast barnmisshandel att inte ge barnen godis.
  God jul och tack för trevliga och bra podcast. Hoppas du fortsätter nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>