Vill du äta MCT-olja på ett riktigt smaskigt sätt? Här kommer ett enkelt recept.
Min nyttiga och goda choklad/ tryffel är enormt populär bland både klienter och läsare:
Ett sätt som jag själv numera använder den på är som en liten efterrätt till dagens första måltid, men då gör jag den lite annorlunda, nämligen med MCT-olja. MCT är ett superfett som kan hjälpa till med ketonproduktionen för dig som är intresserad av detta (Lyssna på avsnitt 12 av podcasten för mer på temat
Du gör alltså så här:
Ingredienser tillen liten portion:
- 1 msk kokosolja
- 1 msk MCT-olja
- ca 2-3 msk kakao (jag använder hälften raw kakao och hälften av en vanlig, men ekologisk kakao med ganska bitter smak)
- en knivsudd äkta lakritspulver
- också gott: lite salt och kanel
Blanda fettet med mycket kakao, du ska verkligen mätta oljan med kakao. Tillsätt en knivsudd/ett kryddmått lakritspulver (lakritspulver är det som ger sötma så ta mer om du vill ha något sötare)
Du kan äta den här lilla blandningen som den är, som en liten chokladkräm. Om du vill kunna forma den till en liten tryffel kan du förvara den i kylskåp och gärna tillsätta lite extra kokosolja. MCT-oljan är nämligen flytande, men kokosoljan stelnar snabbt.
Blir också gott med riven kokos i.
Therese says
Åh det där skall jag verkligen testa! =)
Anna Sparre @ 4health.se says
Härligt Therese! Tack för att du hänger med!
Charlotte Bakos says
Hej,
De är suveränt goda och jag älskar din podcast som förgyller mina dagar i bilen och på Crosstrainern.
En fråga: Måste chokladkrämsbollarna förvaras kallt?