Slängde ihop en nyttigare variant av smulpaj som blev himmelskt god. Jag lagade den i småformar så jag vet inte exakta mått för en hel paj (brukar vara lagom med ca 3dl mjöl, så utgå ev från det), men skriver ut förhållandena.
Du behöver:
- Bär: tex svarta vinbär, hallon eller dyl
- kokosmjöl
- smör
- lite honung eller annan sötning om du föredrar tex stevia
- kokosflingor och eventuellt lite blandade fröer eller hackade nötter
- ev. grädde och vaniljpulver till servering
Lägg bären i botten av en pajform
Blanda ihop kokosmjöl med kokosflingor och fröer i förhållandena 2/3 kokosmjöl och 1/3 flingor/fröer. Jag använde här sesamfrö och solrosfrö.
Blanda i smör så att du binder ihop hela degen, det får gärna vara smör i överflöd. Använder du osaltat smör så ha i en nypa salt.
Den här degen är lite söt i sig självt tack vare kokosmjölets sötma, men smaka av med lite sötning, såsom honung, eller söta lite på bären.
Smula eller bred ut degen på bären
Grädda i ca 200 grader i 15 minuter eller tills pajen fått fin färg
Gott att servera med vispad grädde med äkta vaniljpulver
Lämna ett svar