Enkelt, saftigt och gott! I sista numret av Mat & Hälsa så hade en läsare skickat in ett trevligt recept på muffins. Jag modifierade det för att passa mig bättre och dessutom bli mer lowcarb. Blev mycket smaskigt!
Du kan göra dessa i 2 smaker, choklad eller äpple och kanel, och du kan antingen göra dem i muffinsformar eller som kakor utan formar (bara genom att göra smeten ngt mer fast).
Ingredienser ca 10 stycken:
- 2 bananer (det blir inte så mycket per muffin och är den enda sötning som behövs)
- 2 ägg
- 1,5 dl smält smör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver
- ev en nypa salt om smöret är osaltat
- 2 dl mandelmjöl (jag hade dock inte mandelmjöl hemma utan använde mig av kokosmjöl – det fungerar utmärkt, men smeten blir ngt fastare)
- Smaksättning: 2 msk kakao eller 2 msk kanel och ett litet finhackat äpple
Mosa bananerna och blanda sedan samman samtliga ingredienser. Häll i mandelmjölet sist och ha i till lagom konsistens. Ska du använda muffinsformar kan du låta smeten vara lite rinnig, men ska du lägga ut dem som kakor på bakplåtspapper så gör smeten krämig och lite fastare.
Klicka ut på plåt eller i muffinsformar och grädda sedan ca 12 minuter vid 175 grader (150 grader varmluft)
[…] viltfisk https://4health.se/viltfisk-varldens-godaste-och-enkelt-fiskrecept och Chokladmuffins https://4health.se/nyttiga-muffins-eller-mjuka-kakor Share this page Tweet about this Email this link Det här inlägget postades i Nyheter. […]