Utlovade recept på de här nyttiga godbitarna på instagram häromdan.
Bakade till sonens utflykt som enligt tradition har obligatorisk ”kakbuffé” på schemat. Givetvis bakar jag mjöl- och sockerfritt. Med enbart en banan som sötning till 15 stycken är de dessutom lowcarb.
Receptet bygger på receptet för bananmuffins som du hittar här https://4health.se/nyttiga-muffins-eller-mjuka-kakor
Men jag gjorde dem som mjuka småkakor istället för att göra mer lagom munsbitar. Trots den ringa storleken blir de väldigt matiga och mättande.
Vill man hellre ha hårda småkakor, går det att modifiera receptet. Lägger ut ytterligare ett recept, men då på hårda småkakor inom kort!
Ingredienser ca 15 stycken:
- 1 banan
- 2 ägg
- 1,5 dl smält smör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
- En nypa salt om smöret är osaltat
- 2 dl kokosmjöl ( blir fastare och mer fiberrika kakor än med mandelmjöl, och ger en sötare smak. Det går bra att byta ut till mandelmjöl om man önskar lite mer lättsmälta kakor)
- Smaksättning: 2 msk kakao eller annat du gillar
Blanda de torra ingredienserna
Mosa ner bananen och tillsätt även smält smör och ägg
Blanda ihop
Forma till småkakor, lägg på plåt
Grädda ca 11 minuter vid 175 grader varmluftsugn (lite varmare i vanlig ugn)
Ta av från den varma plåten direkt och låt svalna
[…] typ ”drömmar” Postat den 28 juni, 2016 av Anna Sparre @ 4health.se När jag la upp recept på mjuka småkakor häromdan så lovade jag att också lägga upp ett på hårda […]