Igår skrev jag om ett annat vardagsbiohack (https://4health.se/vardagsbiohack-askorbinsyra) , nämligen att använda askorbinsyra, C-vitamin, som del av din vinäger. Ett ÄNNU bättre sätt som jag använder mig av är att göra egen “vinäger” genom att blanda denna askorbinsyra med riktigt sur kombucha istället för med vinäger. Då får du både i dig C-vitamin, syra för matsmältningen OCH en massa nyttiga mikrober för din tarmflora. 1+1=3 helt enkelt.
Min sallad brukar vara någon form av denna variant: https://4health.se/tradgardssallad-mitt-personliga-favorittillbehor-som-enkelt-blir-en-hel-maltid som jag då alltså kryddar med örtsalt, C-vitamin, kombucha och olivolja.
Och min kombucha får stå lääänge, så att den verkligen smakar vinäger och inte sött. Mycket nyttigare än en sockrig som bara fått stå 1-2 veckor. Så här gör du din kombucha: https://4health.se/kombucha-det-har-ar-det-och-sa-gor-du-din-egen-diy
Lämna ett svar