Kikärtsmajonnäs
- 3 msk spad från kikärter
- 1/2 tsk vinäger (vitvinsvinäger eller äppelcider)
- 1 tsk senap
- salt och peppar
- 2 dl olja (rapsolja är vanligast, men du som läst mina tidigare recept vet att det går att använda ännu nyttigare oljor – tex MCT + olivolja)
Mixa ihop kikärtsspad med vitvinsvinäger, senap, salt och peppar med stavmixer eller elvisp
Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning, tills du får majonnäskonsistens
Ps. går att göra tjockare än på bilden. Mer olja ger tjockare majonnäs (omvänt mot vad många tror 🙂 )
Tidigare recept på äggfri majonnäs https://4health.se/?s=äggfri+majonnäs
Anneli Bokvist says
Hej!
Undrar om det går att frysa kikärtsspadet till veg. majonäs till ett senare tillfälle som passar mig bättre att mixa ihop. Har någon provat detta undrar Farmor i Örebro?
Anna Sparre @ 4health.se says
jag hoppas det 🙂 Förvarar just nu kikärtsspad i frysen nämligen