
Kikärtsmajonnäs
- 3 msk spad från kikärter
- 1/2 tsk vinäger (vitvinsvinäger eller äppelcider)
- 1 tsk senap
- salt och peppar
- 2 dl olja (rapsolja är vanligast, men du som läst mina tidigare recept vet att det går att använda ännu nyttigare oljor – tex MCT + olivolja)

Mixa ihop kikärtsspad med vitvinsvinäger, senap, salt och peppar med stavmixer eller elvisp
Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning, tills du får majonnäskonsistens
Ps. går att göra tjockare än på bilden. Mer olja ger tjockare majonnäs (omvänt mot vad många tror 🙂 )
Tidigare recept på äggfri majonnäs https://4health.se/?s=äggfri+majonnäs

Hej!
Undrar om det går att frysa kikärtsspadet till veg. majonäs till ett senare tillfälle som passar mig bättre att mixa ihop. Har någon provat detta undrar Farmor i Örebro?
jag hoppas det 🙂 Förvarar just nu kikärtsspad i frysen nämligen