Sommarlovsglassen gör vi antingen själva, eller köper på de (få) ställen som faktiskt har riktigt glass…
👉Innehållsförteckning riktig glass: grädde, äggula, socker och smak (tex vaniljstång)
🤔Hur kommer det sig då att alla “vanliga” glassar görs på skummjölk, tillsatser och med innehållsförteckningar på 10-30 ingredienser?
👉På bilderna nedan ser du några av många varianter på glass som jag och min son gör själva. Vi mixar oftast ihop det som finns i trädgården.
✅Söta grejer som plommon och vattenmelon (eller banan) kan man mixa ihop och frysa in som det är – dvs med en enda ingrediens.
✅När vi använder bär tillsätter vi oftast lite stevia.
✅Gräddglass kan man göra mha kokosgrädde eller vanlig grädde eller mha nötter.
✅Det går t.o.m att göra riktigt god glass på ärtor.
Har du inte glassformar? Använd isbitsformar tills du skaffat
👉Alla dessa glassrecept och många fler finns om du söker på glass här på sidan (https://4health.se/?s=glass )
🍉 Gav också några tips i senaste nyhetsbrevet – tex att skära upp vattenmelon i lagom stora fyrkanter eller trianglar. Stick in en pinne i varje bit och frys – klart!
❓Vilket är ditt bästa tips på glass? 🙋♀️
Elin Andersson says
Tack för tips! Jag har gjort ett par ggr egen glass. Inte lika nyttig som din men ändå bättre (tror jag) än den man köper. Då har jag använt kondenserad mjölk tillsammans med vispad grädde och bär.
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack för tips! 🙂
Kommit flera bratips på instagram och facebook via detta inlägg, titta här: https://www.instagram.com/p/CvJds8-t8kZ/?img_index=1
och även vid inlägget här: https://www.facebook.com/4health.se/ och här: https://www.facebook.com/asparre4H
Tricia says
“Yoghurtglass” på kefir hade vart spännande att testa eftersom vi inte tål mjölkprotein här hemma. men egen kefir från gryn går bra 😋
Anna Sparre @ 4health.se says
Bra idé. Här hemma har vi kefir på getmjölk eftersom det tåls. Men känns lite väl magert att göra glass på 🤗