- 2 dl ärtor
- 100 g solrosfrön (en halv påse)
- 2 dl olja (använd en bra olja, tex olivolja – eventuellt utblandad med MCT-olja eller avokadoolja. Tycker du att det ger för mycket smak så kan du använda rapsolja, som är ett sämre alternativ, men bättre än andra vegetabiliska oljor. Lyssna gärna på avsnitt 30 av podcasten för mer information om fetter / oljor)
- citronsaft eller citron
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- Beroende på vad du ska ha denna röra/sås till så kan du också tillsätta lite örter, tex dill om du vill ha den till fisk
Mixa ihop alla ingredienser utom oljan i mixer / matberedare (pressa i saft från citronen)
Tillsätt oljan och mixa ihop
Smaka av med mer salt och peppar och citron. Klart!
För fler mejerifria tillbehör, lyssna på avsnitt 43 av podcasten
Lämna ett svar