Jag höftar egentligen alltid när jag bakar, men ungefär så här var det förra gången jag bakade de här fina och goda bullarna som är helt fria från spannmål/gluten och även mejerier. Själv använder jag lite smör i, men det går lika bra med kokosolja. Dessutom alltid enkelt och snabbt när det är jag som är i köket 🙂
- 3 ägg
- 2 dl kokosmjölk (ca en halv burk)
- 50 g smält smör eller smält kokosolja
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl Pofiber
- 0,5 dl Fiberhusk
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- vatten
- Solrosfrön till dekoration
Vispa äggen fluffiga med elvisp
Blanda ner kokosmjölken i det smälta smöret
Blanda torrvarorna och blanda sen samman allt
Tillsätt vatten, det ska bli som en fast deg, men lite “blötare”
Låt stå några minuter
Forma till ca 10-12 bullar på bakplåtspapper
Dekorera med solrosfrön
Grädda ca 15 minuter vid 200 grader
Lämna ett svar