Ja, eller helt gluten- och mejerifri chokladpudding om man vill kalla det så 🙂 Gott är det i alla fall. Ät som efterrätt.
Ingredienser:
- 1 dl tjock kokosgrädde (går bra att ta det översta tjocka/krämiga lagret i kokosmjölkburken tex)
- 2,5 msk kokosfett
- 2 msk kanel
- 1 nypa salt
- 1/2 dl kakao
- 2 tsk honung
- 1/2 dl riven kokos
- eventuellt lite riktigt mörk choklad (ca 80% kakao)
Kokosgrädden ska vara rumstempererad och kokosfettet ljummet (minst ca 24 grader) så att det lätt går att blanda. Blanda samman alla ingredienser (utom eventuell choklad). Måtten är ungefärliga så smaka av så att det är lagom starkt med en liten hint av sötma och sälta och att konsistensen är tjockt krämig. Hacka eventuellt lite mörk choklad och strö på toppen. Servera rumstempererad för att smakerna ska komma fram på bästa sätt. Väljer man att kyla den blir konsistensen lite stelare och man behöver lite mer honung.
Dagens tips: varm/ljummen mat framhäver smakerna mer än kall, så vill du minimera sötning eller annan smaksättning är det bättre med rumstempererat än kylt eller fryst
Malin says
Den här efterrätten har jag lyxat med rätt ofta på senaste tiden. Igår blev det som tillbehör till nyplockade smultron! mums!
Anna Sparre @ 4health.se says
Jaha, fanns receptet redan?! Jag trodde det var något jag experimenterat mig fram till haha. Ok, all cred till den som först kom på receptet i så fall!!! Har alltid massor med små experiment, ofta ingår kokos i någon form och kakao 🙂
Bra tips Malin! Det är helt underbart nu när smultronen går att plocka i trädgården. I går blev det både smultron, en jordgubbe, några svarta vinbär och spenat från trädgården. Känns både lyxigt och nyttigt!