Ett recept på enkel nyttig grillning för helgen
- Färsk laxfilé (helst med skinn)
- Soja
- Citron
- Honung
- Creme fraiche
- Salt och peppar
- Aubergine
- Smör
- Ingredienser till salad
- Olivolja
- Vinäger
Blanda ihop en enkel kall sås av creme fraiche, rivet citronskal, salt och peppar
Pensla den färska laxen med en blandning av soja, saft från citronen och lite honung
Skiva auberginen på längden. Jag tillagar aubergine med rikligt med smör på stekplattan på vår gasgrill, men det går också bra att steka som vanligt eller grilla
Förbered salladen med olja och vinäger
Grilla laxen och servera allt!
Anna Sparre @ 4health.se says
Vill bara uppmana till att det går utmärkt att välja andra sorters färsk fisk, men gärna fet fisk. Finns nackdelar med odlad lax, vilka jag kommer att skriva ett inlägg om inom ett par dagar (Tack till Thomas B för tipset 🙂 )