Jag gjorde en knäpp grej. Efter att ha läst i tidningen om någon som skrivit en massa recept på matlagning i kaffekokare, och framför allt efter att ha läst om gourmetäggen som tillagas vid 63 grader tex här http://taffel.se/artiklar/trend-64-gradersagget-ar-har eller här http://www.svenskaagg.se/?p=16519&m=3394 så bestämde jag mig för att försöka få till ett sådant ägg i kaffekokaren 🙂
Det fungerar! Och det blir underbart gott!! Gulan blir perfekt krämig, inte rinnig i mitten eller torr i kanterna, utan helt enkelt perfekt. För oss som anser att ägg är bland det hälsosammaste man kan äta är detta fantastiskt. Tillaga några sådana och avnjut med smör. Mmm..
Nu har jag inga exakta tider för kaffekokaren, det beror nog på effekt och storlek på din bryggare, men det handlar om ganska lång tid. 2-3 omgångar och lite väntetid på det. Enklare är nog egentligen att sjuda det med stektermometer i vattnet (63-64 grader) i ca 40 minuter.
Lämna ett svar