Nu ska ni få med er både mjölk- och glutenfritt tips från påskbordet som är jättegott och enkelt även resten av året.
Tänkte på det igår, vid påskbordet hos mamma som hade egeninlagda sillar, hemgjorda köttbullar, lammstek osv. En av de godaste sakerna är också en av de enklaste att förbereda:
Ägghalvor med majonnäs och räkor!
Du behöver till en lunch eller 2-4 mellanmål:
- 2 kokta ägg
- ca 16 räkor: köp tex de frysta med skal i lösvikt som brukar finnas för drygt 100 kr/kg i matbutiken. Vill du att det ska gå ännu snabbare så finns det färdigskalade. De enda som smakar ok av de färdigskalade tycker jag är de stora i 300g-påse från Royal Greenland
- majonnäs
- gärna lite krasse eller någon färsk ört du tycker om
Dela äggen och lägg en klick majonnäs på var ägghalva. Toppa med ca 4 räkor på var ägghalva och lite krasse eller någon ört som dekoration. Voila!
Lämna ett svar