Jag hittade ett recept i en tidning som var från Pernilla Wahlgrens nya julgodisbok. Det var förvånansvärt bra ingredienser i det och dessutom är det ett enkelt recept med få ingredienser “Anna Sparre style” 🙂 . Här kommer en modifierad version (så att det blir ännu nyttigare )
- 2 dl valnötter
- 2 dl kokosflingor
- sötning: i originalreceptet är det 10 stycken dadlar, vilket absolut inte behövs. Däremot är det ganska bra för konsistensen med ett par dadlar. Om du vill ha det sötare än så (kokosflingorna ger också viss sötma) föreslår jag lite stevia
- 1/2 dl kokosflingor att rulla i
- 1/2 dl kokosfett
- valfri smaksättning: i originalreceptet används skalet av 1/2 ekologisk citron, men det går bra utan citron och/eller med juliga kryddor såsom kanel eller kardemumma
Mixa alla ingredienser till en smet i en matberedare eller mixer
Forma till små toppar och rulla dessa i kokosflingor
Klart!
Lämna ett svar