Lite matinspiration som är enkel om man bara har tid att vänta på ugnen. Gör lammstek med stektermometer. Om man vill kan man bryna den först, men det behövs inte. Jag rullar steken i hackad vitlök och hackade örter (tex timjan och rosmarin), saltar och pepprar. In i ugnen – temperatur efter brådska, men 150-180 grader i varmluft tex och kör tills innertemp är 66-68 grader (medium/rosa). När temperaturen nått halvvägs ungefär så släng i grönsaker i formen. Jag använde champinjoner och zucchini.
Medan steken är i ugnen så passa på att förbereda ev andra tillbehör – tex en sallad.
När temperaturen nått dit den ska tar du ut steken och låter den vila i aluminumfolie. Häll undertiden av eventuell sky i en kastrull och häll i grädde till sås. Lite lantbuljong, portvin, salt, peppar och andra kryddor du tycker om i såsen. När såsen puttrat ihop har även steken vilat klart och det är bara ett servera en riktigt härlig helgmiddag!
Lämna ett svar