Min lillasyster bjöd på pastafri lasagne. Suupergod!
Hon gjorde den på zucchini och vanlig bechamelsås, men med annan redning än mjöl, dvs glutenfri. Själv kommer jag modifiera den något och göra så här:
Ingredienser:
- Köttfärssås: gör “din vanliga” köttfärssås, men krydda gärna lite extra med mycket vitlök, lök, buljong, salt, peppar, örter och tomat
- “Bechamel”: blanda ihop grädde med riven ost och en rejäl klick smör. Vill du reda till bechamelsås kan du tex använda guarkärnmjöl i detta och koka upp. Reder du inte behöver du inte koka upp, utan bara blanda grädde och riven ost samt salt och peppar
- “Lasagneplattor”: Skär mycket zucchini eller aubergine tunt på längden
- Riven ost (gärna smakrik ost)
Varva lager av grönsaksskivor med köttfärssås och bechamel. Toppa med mycket riven ost
Grädda i ugn vid ca 200 grader i ca 25-30 minuter
Servera med en sallad
Lämna ett svar