Det här är det billigaste du kan äta på restaurang på Barbados. Alldeles utmärkt eftersom det är nyttigt också! (recepttips längst ner) Tyvärr gör väl inte bilden, som är tagen i mörker med mobilen, den superfärska maträtten rättvisa.
Priserna är höga , särskilt om man försöker äta som man gör hemma: ett paket smör 450 gram 42 kr, mjölk ca 20 kr litern, grädde 90 kr litern, ett choklad 30 kr etc, grönsaker för ca 30-100 kr/ kilo. Köper man däremot fisk på fiskmarknaden kostar det inte mer än 50-80 kr/ kilo. Kött är också ok.
På restaurang kostar en pizza runt 200 kr, men maten på bilden som är mer än vad jag kunde äta upp trots en massa fysisk aktivitet (stor tallrik – varje fiskbit var större än min hand), kostar 90 kr.
Fisken på bilden är Marlin (spjutfisk), vilket är en relativt fet fisk – inte som lax och sill, men åt tonfiskhållet.Till det serveras härligt fet coleslaw och aioliliknande sås.
Det är verkligen supergott och fräscht att äta färsk fisk plain med krämig coleslaw. Kommer att börja laga det oftare hemma. Nu använder dom en underbar kryddblandning som man får försöka efterlikna bäst man kan och orkar.
Receptförslag:
Fisk:
- Färska fiskkotletter/filéer
- Blandade örter, tex. timjan, gräslök, koriander
- vitlök
- salt och peppar
- lime eller citronsaft
Coleslaw:
- Vitkål (och rödkål om du vill)
- Majonnäs eller äggulor och olja (se aiolireceptet nedan)
Aioli:
Se https://4health.se/god-aioli
Förbered aiolin enligt recept. Om du vill använda hemmagjord majonnäs till coleslaw kan du göra extra mycket till aiolin och blanda i vitlöken efteråt (i den del som ska bli aioli).
Gör coleslaw genom att finstrimla vitkål och blanda med majonnäs.
Finhacka och blanda alla kryddor och örter, pressad vitlök och citronsaft. Om du vill kan du även blanda i en liten skvätt soja
Krydda fisken rikligt genom att vända den i kryddblandningen
Stek i mycket smör.
Servera genast
Lämna ett svar