- 1 blomkålshuvud
- 1 dl fintärnad frukt (svärmor tog äpple) och eventuellt lite russin
- 1 msk pressad citron
- ca 1-2 msk finhackad mynta och koriander
- 2–3 msk hackade pinjenötter eller mandel
- Ca 0,75 dl curryolja: 1 msk currypulver, gärna Madras, 0,75-1 dl rapsolja, 0,5 msk finstrimlad ingefära, finstrimlat skal av 1/4 liten citron
Börja med att förbereda curryoljan: Lägg curryn i en värmetålig skål. Hetta upp olja och ingefära i en kastrull på låg värme tills ingefäran börjar få färg. Rör ner citronskalet och låt det fräsa med det andra i några sekunder. Slå blandningen över currypulvret och rör om.
Täck över och låt stå minst en timme innan du börjar använda den (helst mer)
Lägg blomkålen i matberedare/mixer och kör till smulor i couscous-storlek. Vänd runt med övriga ingredienser utom nötter. Låt stå och dra minst en halvtimme. Strö nötter på toppen och dekorera gärna med örter.
http://www.sydsvenskan.se/mat–dryck/blomkalsbulgur-med-pinjenotter/
Lämna ett svar