Nyttigt och underbart gott. Jag lagar det själv alldeles för sällan trots att det dessutom är enkelt och snabbt.
Ingredienser (2 personer):
- 1 nät blåmusslor
- ½ lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 dl vitt vin
- 1,5 dl grädde
- 1 lagerblad
- Persilja
- Salt och peppar
- Smör att steka i
Häll musslorna i vasken och skramla runt lite. Är det någon mussla som inte stänger sig så knacka lite på den. Släng de musslor som inte stänger sig.
Tvätta/ skölj musslorna
Hacka lök och vitlök och fräs i smöret i en stor kastrull.
Tillsätt salt, peppar, lagerblad och lite av persiljan
Tillsätt vin och grädde och låt koka ihop
Tillsätt musslorna och koka tills de öppnar sig (tar mindre än 5 minuter)
Strö över persilja och servera!
Lämna ett svar